קניית דירה להשקעה – איפה הכי כדאי לקנות דירה להשקעה בשנת 2024?
הקדמה קצרה: זה לא סוד שהמצב הנוכחי הרגיש והבלתי יציב בשווקים הפיננסיים דוחף משקיעים ובעלי הון רבים להעביר את הכסף שלהם לאפיקי השקעה בטוחים יותר ולהשקיע בנדל"ן.
האמת היא שגם לפני ששוק ההון והשווקים הפיננסיים הפכו לזירות השקעה בלתי יציבות, התשואה הפוטנציאלית על קניית דירה להשקעה והשבחתה הייתה גבוהה יותר ומשתלמת יותר מכל אפיק חסכון פיננסי אלטרנטיבי (קרן השתלמות, קופת גמל, ביטוח מנהלים והרשימה עוד ארוכה).
לפני שנגיע לנתונים עצמם (טבלה מפורטת בהמשך הדף) ולניתוח מקיף של השוק במטרה לבחון איפה באמת הכי כדאי לקנות דירה להשקעה עם הפנים קדימה ל-2024, הנה כמה דברים שחשוב לדעת על ההבדל שבין השקעה בנדל"ן לערוצי השקעה אחרים.
הנושאים בהם יעסוק מדריך זה:
* קניית דירה להשקעה מול השקעה באפיקים אחרים
* שיעורי התשואה על קניית דירה להשקעה בישראל
* האם ניתן לקבל מהבנק מינוף לרכישת דירות להשקעה
* פרויקטים מומלצים המציעים דירות להשקעה בארץ ובחו"ל
* איפה כדאי לקנות דירה להשקעה ומהם השיקולים שיש לקחת בחשבון
* טבלת נתונים עדכנית: היישובים בהם הכי כדאי לקנות דירה להשקעה ב-2024
* איך מחשבים תשואה על דירה להשקעה?
* מיסוי למשקיעים – כמה מס צריך לשלם על דירה להשקעה?
מה זה דירה להשקעה?
ההבדל העיקרי בין דירה להשקעה לדירת מגורים הוא מטרת הרכישה – בניגוד לדירת מגורים אשר המטרה של הרוכש היא לגור בה, דירה להשקעה נרכשת למטרות השקעה, כלומר כנכס מניב. המשקיע מעוניין למקסם את התשואה ממנה, הן מדמי השכירות החודשיים שייגבו משוכרי הדירה והן מעלייה בערך הנכס על פני זמן.
כמובן שישנם הבדלים נוספים כמו שיעורי המס שיש לשלם, בדיקות שחשוב לבצע וכד' עליהם תוכלו למצוא פירוט בהמשך הדף.
קניית דירה להשקעה לעומת השקעה באפיקים אחרים (בורסה, שוק ההון, אג"ח, מט"ח וכד')
רכישת דירה להשקעה מביאה עמה מספר יתרונות שלא קיימים בשום אפיק השקעה אחר. ראשית, השקעה בנדל"ן היא אחד מאפיקי ההשקעה הבטוחים והיציבים ביותר שקיימים כיום.
בעוד שבאפיקים האחרים קיים הסיכון להפסד של קרן ההשקעה עצמה (סכום הכסף ההתחלתי שהושקע), בעת קניית דירה, אין זה משנה מה קורה בשווקי הנדל"ן והדיור, אתם נשארים עם הנכס בידיים שלכם.
זאת ועוד, לאור עליית המחירים המתמשכת והמצב השורר בשוק הנדל"ן בישראל ב-15-20 השנים האחרונות, הסיכוי לירידת מחירים משמעותית בענף זה נראית כמעט בלתי אפשרית, אך גם אם חס וחלילה תתרחש ירידה שכזו – אדם שרכש דירה להשקעה לא יפסיד את קרן ההשקעה שלו. זאת בניגוד כמובן למצב בהשקעות מסוג אחר, בהן גם קרן ההשקעה נמצאת בסיכון ועלולה להימחק כליל.
תשואה גבוהה ויציבה והשבחה כמעט ודאית של הנכס
בעשור האחרון ענף השקעות הנדל"ן בישראל מניב למשקיעים בו תשואות שנתיות בטוחות וקבועות בגובה ממוצע של בין 3% ל-7% על השקעותיהם. התשואות מתקבלות הודות לעליית מחירים מתמשכת שמאפיינת את שוק הנדל"ן הישראלי בתקופה זו.
מעבר לגידול בשכר הדירה שמקבלים בעלי דירות להשקעה מהשוכרים מדי חודש, הרווח הגדול באמת מתקבל הודות לעליית ערכי הנכסים שלהם שמתרחשת בישראל באופן כמעט אוטומטי.
לדוגמא: אם אדם קנה דירה להשקעה בתל אביב לפני 3 שנים בסכום של 2 מיליון שקלים וכיום המחיר של אותה הדירה בדיוק עומד על 4 מיליון שקלים, פירוש הדבר הוא שאותו משקיע שרכש את הדירה בשנת 2020 עשה עליה תשואה של 100% ב-3 שנים (33.3% לשנה) וזוהי כמובן רק התשואה מעליית הערך, לא כולל התשואה חודשית שקיבל הרוכש מתשלומי שכר הדירה ששולמו ע"י השוכרים.
נשמע דמיוני? אז זהו, שממש לא – זהו פחות או יותר המצב ומה שמתרחש ברוב הערים בישראל של העשור האחרון.
הבנקים מעודדים השקעות נדל"ן
באיזה עוד ערוץ השקעה פרט לנדל"ן תוכלו לקבל מהבנקים בישראל מינוף (הלוואה / משכנתא) של למעלה מ-60% מגובה ההשקעה? התשובה היא: בשום ערוץ אחר.
בגלל שהשוק נתפס כשוק כה יציב ובטוח להשקעה, מאפשרים הבנקים בישראל למשקיעי ולרוכשי דירות לקחת הלוואות בהיקפים גדולים לטובת ביצוע עסקאות נדל"ן. לתופעה זו אין אח ורע בשום ערוץ השקעה אחר.