תנופת הבניה שצמחה מתוך מצוקת הדיור של השנים האחרונות, חשפה בפנינו פרויקטים חדשים למגורים בכל רחבי הארץ. יותר מזה, שכונות שלמות משנות את צביונן בזכות אותם פרויקטים, אשר אינם מסתפקים בלהוות בנייני דירות בלבד, אלא גורמים לפיתוח של כל האזור, התחדשות תשתיות עירוניות (כגני ילדים ובתי ספר), עידוד מסחר ויצירת מקומות עבודה חדשים (מרכזי קניות וקניונים) ואף פיתוח תרבות הפנאי (גני שעשועים, מכוני כושר וכד'). שכונות "זקנות" ועייפות מתעוררות בזכות אותם פרויקטים חדשים ודם חדש וצעיר זורם אליהן.
כצפוי, תל אביב, כעיר גדולה ומובילה בתחומים אחרים, מובילה אף בתחום זה, כאשר כמעט בכל חודש אנחנו שומעים על פרויקט חדש המוקם בה. קל מאד לאבד את הראש ולהתבלבל מכל ההיצע הקיים. אבל, כאשר מדובר בהוצאה הגדולה ביותר שיעשה אדם בחייו, כדאי לבדוק את הנושא לעומק, על מנת שלא תמצאו את עצמכם גרים בדירה שהיא איננה "אתם", בבניין שגורם לכם תחושה רעה בכל פעם שאתם מגיעים הביתה או באזור בו אתם חשים מבודדים.
הנה מספר דברים שכדאי לבדוק:
- הדירה עצמה – אם מדובר בדירה קיימת בבניין שכבר הוקם, וודאו כי הדירה עצמה מתאימה לצרכיכם כיום ואף לצרכיכם בעתיד. כלומר, אם אתם זוג צעיר ואתם מתכננים את הרחבת המשפחה בעתיד (הקרוב או הרחוק), וודאו כי הדירה תתאים לכם גם בשלב הרחבת המשפחה. עדיף להתאמץ כרגע ולרכוש דירה גדולה יותר, מאשר לחפש דירה גדולה יותר כאשר לחוץ ודחוק לכם (תרתי משמע).
- הבנין שמסביב לדירה – גם אם אתם מאנשי ה"אני מגיע הביתה, נועל את הדלת מאחורי וימות העולם", לדרך שאתם עוברים עד שאתם מגיעים לדירה שלכם ישנה חשיבות מרובה. שכנים טובים, בנין מטופח ומתוחזק כראוי, מעליות הפועלות כהלכה, לובי מתוחזק או מקומות חניה מסודרים – כל אלה הם גורמים שלא תשימו לב אליהם, עד לרגע בו יחסרו. לכן, התאמצו והכינו מראש רשימה של אלמנטים כאלה, והקפידו לבדוק אותם בכל דירה או בנין העומדים על הפרק.
- השכונה שמסביב לבנין – שכונות "גרועות" משנות את פניהן (והדימוי שלהן) והופכות בקלות לשכונות "טובות", כאשר הן משתלבות בתוכנית הפיתוח של העיר. תוכנית זו מתחדשת פעם בכמה שנים ואותה קל מאד לבדוק מראש במשרדי העירייה. שינוי כזה מתבטא לא רק בבניה, אלא גם בהיצע השירותים, המסחר והתעסוקה שגדלים במקביל, אולם, עד שהתהליך יושלם, התושבים עלולים לסבול מרעשי אתרי הבניה הסמוכים, מאבק ולכלוך, מחוסר במקומות חניה, מרחובות חסרי אספלט ומתשתיות מקרטעות. אם אינכם בטוחים שאתם יכולים לחכות עד שהתהליך יושלם בשכונה מסוימת, וותרו ובחרו דירה באזור שכבר עבר את תהליך הפיתוח.
לסיכום: רכישת דירה איננה הוצאה שניתן להקל בה ראש, ולכן, ראוי שתעשה בצורה מודעת, הגיונית ושקולה. נכון שלפעמים אנחנו פשוט "מתאהבים" בדירה, אולם, "התאהבות" זו, עלולה לעבור ככל התאהבות אחרת, בעוד עם התוצאות שלה – נצטרך לחיות עוד שנים ארוכות.
נכתב בשיתוף חברת Ewave נדל"ן ייזום ופיתוח פרויקטים נדל"ניים ברחבי הארץ.